Vid Umeå universitet finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. 4 000 anställda och över 33 000 studenter skapar, delar och uppfinner nya idéer varje dag. Vi vill att dessa idéer växer och blommar. Universitetets innovationssystem stöttar hela vägen från omvärldsanalys och patentansökan till marknadsundersökning och den första stora affären. Vi har kunskapen, erfarenheten och nätverken för att bygga framtidens företag i Umeå och regionen.

– Varför väljer ni att vara huvudpartner till Umeågalan?

Umeågalan samlar stora delar av offentlig sektor och näringsliv, och även om Umeå universitet är välkänt för de flesta i regionen så är det bra att exponeras även på den arenan.

– Vad betyder Umeågalan för er?

Umeågalan är en viktig samlingspunkt där universitetet har möjlighet att knyta ytterligare band med intressanta samverkanspartners. Dessutom är det en utmärkt arena för alla våra innovativa forskare och studenter, samt universitetets innovationsstödsystem att visa upp att de verkligen levererar.

– Vilken betydelse har Umeågalan för Umeå?

Umeågalan lyfter fram nyskapande och drivkraft på ett mycket positivt sätt. Vi behöver forum där vi kan främja, hylla och prisa våra lokala entreprenörer. Det stärker Umeå, Västerbotten och norra Sverige.

– Årets tema är förebilder. Vilken är er förebild och varför?

Alla som har en idé eller har fått fram intressanta forskningsresultat som de känner kan göra skillnad, och som lägger sin tid och energi för att se till att de kommer människor och samhälle till nytta.

 

Foto: Elin Berge