Årets Teknikpris

Prisutdelare
Volvo Lastvagnar, Ålö och Komatsu Forest

Varför delas priset ut och varför är det viktigt för er?
Bakgrunden till priset är att de tre företagen, som idag är ledande inom sina respektive branscher, vill bidra till ett ökat fokus på Umeå som teknikstad för att tekniksektorn i regionen ska kunna fortsätta växa och utvecklas. En viktig del i detta är att säkra kompetens och arbetskraft så att bolag som vill framåt kan fortsätt utvecklas och testa sina vingar.

 

Vem kan vinna Årets Teknikpris?
Med Årets Teknikpris vill initiativtagarna hitta innovatörer och entreprenörer som är på god väg att starta bolag eller har kommit en bit i sitt företagande och som har potential att verkligen lyckas och bli morgondagens lysande stjärnor på Umeås teknikhimmel. Man söker personer eller företag vars idé har lett till kommersiell framgång, främjat teknikutvecklingen och gjort skillnad. Som helt enkelt stärker Umeå som teknikstad.

Vem hos er utser nominerade resp. vinnare?
En jury bestående av representanter från respektive företag; Volvo Lastvagnar: Platschef samt kommunikationschef, Ålö: VD, Komatsu Forest: Fabrikschef och kommunikationschef.

 

Finns det någon annan form av urvalsprocess?
Vem som helst gå in på www.teknikpriset.se och nominera företag eller företagare som svarar upp emot kriterierna och bidrar till att stärka Umeå som teknikstad. En jury bestående av representanter för Komatsu Forest, Volvo Lastvagnar och Ålö kommer sedan att gå igenom nomineringarna och utse den slutliga vinnaren   

Inom vilket tidsintervall sker nomineringsprocessen?
Startpunkten är i maj, då marknadsförs möjligheten att nominera företag. Slutdatum är sista juni. I augusti sammanställs de nominerade och vägs utifrån kriterier.

Hur många nomineras för ert pris?
Tre företag nomineras.