Åttonde stolen

De är nominerade till Åttonde stolen 2019-2020

I år, Umeågalan 2018, är det dags för Jonas Nordin att lämna över platsen på den åttonde stolen i arrangörsgruppen till en ny eldsjäl. Fram till 22 oktober var det möjligt att nominera sig själv eller andra till Åttonde stolen. Bidragen som skickades in skulle innehålla motiveringar för på vilket sett du/hen kan göra skillnad och utifrån vilket perspektiv. Ett grundkriterium för att kunna bli nominerad var att man är företagare oavsett bransch. Det är personen som nomineras – inte företaget.

En jury bestående av Umeågalans arrangörsgrupp samt aktuellt Advisory Board har nu valt ut tre kandidater utifrån de nomineringar som skickats in.

Arrangörsgruppen utser och presenterar den utvalda personen för Åttonde stolen vid Första akten under Umeågalan 2018.

 

De nominerade är…

Mona Edström Frohm

Mona

Paul Alvarado Mendoza

Paul

Rivia Oliveira

Rivia

 

Om Åttonde stolen

Vad?

Umeågalan drivs och formas av en arrangörsgrupp. I arrangörsgruppen finns sedan tidigare sju platser. Hösten 2014 valde vi att ställa in en åttonde stol. Till denna plats sökte vi någon som från och med 2015 ville och kunde tillföra nya perspektiv.

Varför?

Sedan 2004 har Umeågalan belönat och hyllat framgångsrika insatser inom Umeås näringsliv. Vi verkar också för ökad mångfald och hållbarhet. För att lyckas behöver vi genomföra faktiska förändringar och ständiga förbättringar i vår egen gala. Att tillföra nya erfarenheter och perspektiv i arrangörsgruppen är en del av det arbetet.

Vem?

2015 blev Mia Westin den första att bli utvald till den åttonde stolen i arrangörsgruppen, efter sin insats 2015-2016 lämnade hon över till Jonas Nordin som röstades fram under Umeågalan 2016. I år är det återigen dags att utse den åttonde stolen i arrangörsgruppen och från och med den 4 oktober är det möjligt att nominera sig själv eller någon annan.

 

Hur länge?

Perioden sträcker sig två år. Därefter överlämnas platsen till en ny eldsjäl.

Hur tar vi tillvara på kompetensen?

Mia Westin har efter sin tid på Åttonde stolen tagit plats i Umeågalans advisory board – en kompetensbank och rådgivande grupp där även Jonas Nordin kommer ingå i samband med att han lämnar över till den nya förtroendevalda. Denna grupp byggs upp över tid  just av tidigare medlemmar från åttonde stolen.

Gör som vi!

Att på styrgruppsnivå öppna för ny kompetens, nya erfarenheter och nya perspektiv är ett grepp som vi vill uppmuntra fler att satsa på. Ställ in en extra stol i styrelserummet, och vik platsen för den som kan tillföra ett nytt och annorlunda sätt att tänka.

 

Jonas Nordin
Jonas Nordin ska i år lämna över platsen på Åttonde stolen till en ny eldsjäl – och kommer därefter ingå i Umeågalans Advisory Board.

 

Mia Westin
Mia Westin var den första att ta plats på Åttonde stolen 2015-2016. Sedan hon lämnade över till Jonas Nordin ingår hon i Umeågalans Advisory Board.