Hållpunkter Umeågalan 2024

Umeågalan firar 20 år! Välkommen till regionens största mötesplats för näringslivet. Här firar vi utvecklingen i en av Sveriges mest innovativa och kreativa städer. En utveckling som drivs framåt av passionerade företagare och nytänkare.

Umeågalan 21 mars 2024 är en späckad dag och galakväll där vi hyllar Umeås framgångsrika företag och lyssnar på inspirerande talare. Samla kollegor och ditt nätverk för en givande aktivitet tillsammans med resten av Umeås näringsliv. Under Umeågalan bjuds det på mat, dryck, spännande underhållning och kunniga talare på scenen. Vissa delar är hemliga in i det sista, men hållpunkter som är bra att känna till.

DAGEN – UMEÅ UNIVERSITET, AULA NORDICA

Vi samlas på Umeå universitet för att lyssna till inspirerande talare, nätverka, serveras god lunch och mingla bland Umeågalans sponsorer. Missa inte våra populära breakout sessions, kurerade av Umeågalans partners. Under dagen sker prisutdelning till några av Umeågalans vinnare. Vi ser fram emot en insiktsfull dag.

Hållpunkter:
08.00 Registrering och montermingel, Umeå universitet, Aula Nordica

09.00 – ca 10.15 Aula Nordica, inspirerande talare varvat med prisutdelningar.
“Vad händer?” Alexandra Stråberg, chefsekonom på Länsförsäkringar Sverige

10.15 – 13.15 Pass med lunch, montermingel, nätverkande och möjlighet att delta på kortare fysiska breakout sessions med talare. Lunch 11.00

Breakout sessions:
“Att möta framtidens hållbarhetsutmaningar och lagkrav”, Strawberry
Hur kommer AI att påverka företagen, skapandet och människan?”, Umeå universitet
“Hur programvara och psykologi sparade tre miljoner koppar kaffe”, Vitec
“Framtidens fabrik”, SCA Obbola

13.15 – 14.30 Aula Nordica, inspirerande talare varvat med prisutdelningar.
“Det effektfulla ledarskapet gör att vi får saker gjorda” Simon Elvnäs, forskare och författare 

 KVÄLLEN – NOLIA

Kvällen inleds med galamingel, fotografering, prisutdelningar och 3-rätters middag. Även i år lyfter vi lokala akter från Umeå varvat med andra starkt lysande stjärnor. Under efterfesten fortsätter fira årets alla vinnare till sen timme. Klädsel – Festlig gala

Hållpunkter:
18.00 – ca 22:00 Mingel, galamiddag, prisutdelning och underhållning, Nolia.
Deportees, Broder John, Dolce, Frida Selander + hemliga gäster.

22.00-01:00 Efterfest med DJ Heaven Small.  

Vi ser fram emot att träffas och tillsammans hylla Umeås duktiga företag och företagare!

Säkra din biljett via denna länk.
Läs mer om innehållet och talare via denna länk.

ÖVERGRIPANDE KRITERIER

Giltighet

De övergripande kriterierna gäller för samtliga priskategorier som delas ut på Umeågalan. Dessa kriterier är fastställda av Umeågalans styrgrupp 210210.

Användning

De övergripande kriterierna ska användas av respektive priskategori i samband med att juryn utser finalister och vinnare. Samtliga företag som ska utses till finalister och/eller vinnare på Umeågalan ska av juryn bedömas uppfylla de övergripande kriterier i sin helhet. De övergripande kriterierna används ej för att rangordna vilka företag som utses till finalister och/eller vinnare, till detta används de kriterier som är specifika för respektive priskategori.

Kriterier

Umeågalan är en gränsöverskridande mötesplats för Umeås företagande med syfte att bidra till arbetet med att skapa förutsättningar för företag att starta, växa och etablera sig.

Priskategorierna på Umeågalan vänder sig därför till verksamheter som i första hand bedrivs i företagsform i privat sektor (offentligt ägda företag kan ej tilldelas pris på Umeågalan). Med företagsform avses enskild näringsverksamhet, handelsbolag, kommanditbolag, aktiebolag eller ekonomisk förening.

Företaget ska nå framgång utan att det sker på bekostnad av människor och miljö (ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet). Det innebär inte att företag som har en påverkan på människor och miljö är exkluderade men företaget i fråga ska bedömas bidra mer positivt än negativt till agenda 2030 (de 17 globala målen). Företaget ska vid tillfället bedömas ha en sund ekonomisk ställning.

Företaget ska ha sitt säte i Umeå och/eller bedriva en verksamhet i Umeå eller dess närhet och som bidrar till Umeås tillväxt och Umeås långsiktiga mål*.

*Umeås vision och långsiktiga mål (fastställda av kommunfullmäktige, klippt från umea.se)

 Vision

Umeå kommun har som vision att Umeå ska ha 200 000 invånare senast år 2050. Visionen uttrycker att alla ska uppleva att de vinner på att bo och verka i Umeå. Det gäller alla Umeås medborgare och alla som överväger att flytta hit och etablera sig, studenter, företag med flera.

Långsiktiga mål

  • Umeås tillväxt ska klaras med social, ekologisk, kulturell och ekonomisk hållbarhet med visionen om 200 000 medborgare år 2050.
  • Umeå ska växa hållbart utan några utsatta områden.
  • Umeå kommun ska skapa förutsättningar för kvinnor och män att ha samma makt att forma samhället såväl som sina egna liv.
  • Umeå ska vara klimatneutralt till 2040.