KLART: HÄR ÄR UMEÅGALANS BOKNINGAR

Nu står det klart vilka artister, talare och moderatorer som uppträder på Umeågalan.

– Jag är väldigt nöjd med årets programinnehåll. Vi kan garantera kunskap, musik, samtal – och inte minst skratt, säger Peter Juneblad, näringslivsdirektör på Umeåkommun.

Umeågalan är den största nätverksarenan för Umeås näringsliv och arrangeras av Umeå kommun och Umeå universitet. Galan äger rum den 23 mars och förutom prisutdelningar i 11 kategorier, börjar programmet vara klart.

På kvällen kommer Linnea Henriksson, artisten som har tagit Sverige med storm och lett både Melodifestivalen, sommarpratat i P1 samt varit programledare på SVT. Hon är peppad på uppdraget och skickar en hälsning till Umeågalans gäster:

– Lite musik kommer det allt att bli. Men det är överraskningarnas kväll och det kommer bli fantastiskt trevligt, säger hon.

Även den välkända Umeåsonen Olof Wretling är bokad.

– Många känner igen honom som en del av humorgruppen Klungan och Mammas Nya Kille. Olof Wretling är helt enkelt en av landets populäraste komiker och berättare. Visste ni till exempel att han har röstats fram som värd för Vinter i P1 inte mindre än nio gånger? säger Peter Juneblad.

Under dagen på Aula Nordica kommer två intressanta huvudtalare sprida kunskap till gästerna – Sara Öhrvall och Lars-Johan Åge. Sara Öhrvall är en av Sveriges främsta experter på digital utveckling och har länge varit drivande av digitaliseringsfrågor inom svenskt näringsliv. Hon har haft ledningspositioner på bland annat Volvo, Bonnier, SEB och Axel Johnson och alumn från Handelshögskolan vid Umeå universitet.

– Hennes bok ”Ditt framtida jag” är måste-läsning för alla som vill förstå hur ny digital teknik kan komma att förändra människan i grunden, säger Mona Edström Frohm, ordförande i Umeågalans styrgrupp.

Lars-Johan Åge är professor och utbildad i förhandling på Harvard Law School. Han har arbetat med FBI:s gisslanförhandlare och svenska polisens insatsstyrka och analyserat mönster hos världens bästa förhandlare inom gisslansituationer, affärer och diplomati. Lars-Johan Åge ska prata om hur vi människor blir vårt bästa jag när vi ska samarbeta, vad behöver vi göra för att få det att bli riktigt bra?

– Nu gör han framgångsfaktorerna tillgängliga för en bred publik. Så roligt att vi har lyckats boka honom till Umeågalan, säger Mona Edström Frohm.

Moderatorer på dagen är, liksom förra året, Ida Hillebjörk, kreatören, entreprenören och projektledaren på Umecom, samt journalisten Sverker Olofsson, bland annat känd från SVT.

– Jag tänker att Umeågalan är ett perfekt tillfälle att fira. Jag hoppas också att gästerna kan hitta nya roliga samarbeten, säger Ida Hillebjörk.

– Ja, jag ser fram emot spännande föredrag, utmärkt underhållning, för att inte tala om alla möjligheter att knyta nya kontakter, säger Sverker Olofsson.

Under dagen på Aula Nordica finns även chansen att  lyssna på breakout sessions om intressanta ämnen. Bland annat talar Kerstin Cooley, vd och grundare av Brightly Ventures, om framtidens investeringar och Therése Sundling Liljedahl, Live Nation om Generation Z – en av de mäktigaste konsumentkrafterna på marknaden i dag.

– Det här är ett perfekt tillfälle att kroka arm med kollegor och kunder för en späckad dag och galakväll tillsammans. Det går fortfarande att köpa biljett till Umeågalan, detta vill ni inte missa, säger Peter Juneblad.

Fakta om Umeågalan

Umeågalan är den största nätverksarenan för Umeås näringsliv och ska bidra till att Umeå fortsätter att växa. Målet är att Umeågalan ska bidra till nya samarbeten och att Umeå blir en ännu bättre plats för företagande. Galan har sedan 2004 arrangerats av Umeå kommun och Umeå universitet av, för och med Umeås näringsliv.

För mer information kontakta:

Peter Juneblad, näringslivsdirektör i Umeå
peter.juneblad@umea.se
070-225 72 15
Mona Edström Frohm, ordförande styrgruppen
070-778 74 80

ÖVERGRIPANDE KRITERIER

Giltighet

De övergripande kriterierna gäller för samtliga priskategorier som delas ut på Umeågalan. Dessa kriterier är fastställda av Umeågalans styrgrupp 210210.

Användning

De övergripande kriterierna ska användas av respektive priskategori i samband med att juryn utser finalister och vinnare. Samtliga företag som ska utses till finalister och/eller vinnare på Umeågalan ska av juryn bedömas uppfylla de övergripande kriterier i sin helhet. De övergripande kriterierna används ej för att rangordna vilka företag som utses till finalister och/eller vinnare, till detta används de kriterier som är specifika för respektive priskategori.

Kriterier

Umeågalan är en gränsöverskridande mötesplats för Umeås företagande med syfte att bidra till arbetet med att skapa förutsättningar för företag att starta, växa och etablera sig.

Priskategorierna på Umeågalan vänder sig därför till verksamheter som i första hand bedrivs i företagsform i privat sektor (offentligt ägda företag kan ej tilldelas pris på Umeågalan). Med företagsform avses enskild näringsverksamhet, handelsbolag, kommanditbolag, aktiebolag eller ekonomisk förening.

Företaget ska nå framgång utan att det sker på bekostnad av människor och miljö (ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet). Det innebär inte att företag som har en påverkan på människor och miljö är exkluderade men företaget i fråga ska bedömas bidra mer positivt än negativt till agenda 2030 (de 17 globala målen). Företaget ska vid tillfället bedömas ha en sund ekonomisk ställning.

Företaget ska ha sitt säte i Umeå och/eller bedriva en verksamhet i Umeå eller dess närhet och som bidrar till Umeås tillväxt och Umeås långsiktiga mål*.

*Umeås vision och långsiktiga mål (fastställda av kommunfullmäktige, klippt från umea.se)

 Vision

Umeå kommun har som vision att Umeå ska ha 200 000 invånare senast år 2050. Visionen uttrycker att alla ska uppleva att de vinner på att bo och verka i Umeå. Det gäller alla Umeås medborgare och alla som överväger att flytta hit och etablera sig, studenter, företag med flera.

Långsiktiga mål

  • Umeås tillväxt ska klaras med social, ekologisk, kulturell och ekonomisk hållbarhet med visionen om 200 000 medborgare år 2050.
  • Umeå ska växa hållbart utan några utsatta områden.
  • Umeå kommun ska skapa förutsättningar för kvinnor och män att ha samma makt att forma samhället såväl som sina egna liv.
  • Umeå ska vara klimatneutralt till 2040.