Klart: Här är restaurangerna som serverar Umeågalans gäster

Liksom förra året får Umeågalans gäster njuta av en galamiddag på fyra restauranger i stan, innan gemensam prisutdelningsshow och efterfest på Umeå Folkets Hus.

– Umeå har många bra restauranger och vi är stolta över att kunna presentera en proffsig uppställning även i år, säger Peter Juneblad, näringslivsdirektör på Umeå kommun.

Umeågalan arrangeras den 23 mars för att hylla framgångsrika företagare. Dagsprogrammet med talare genomförs som tidigare på Aula Nordica vid Umeå universitet och kvällsprogrammet på Umeå Folkets Hus, med separerad matupplevelse och prisutdelningsshow. Istället för en galamiddag under prisutdelningsshowen, får besökarna uppleva maten på fyra restauranger i Umeå. Efter middagen blir det prisutdelning i Idun på Folkets Hus.

– Vi gör det här för att kunna lyfta fler krögare, för att fler ska få vara med och delta i Umeågalan. Konceptet var uppskattat förra året och jag hoppas att det även i år ska förgylla matupplevelsen, säger Peter Juneblad.

I år samarbetar Umeågalan med de fyra restaurangerna Tonka Strandgatan, Clarion Hotel Umeå, Umeå Folkets Hus och Rex. Alla restauranger har fått uppgiften att tolka Umeå i sin egen trerättersmeny till Umeågalans gäster.

– Vi ser verkligen fram emot att få bjuda på en härlig middag, något gott i glasen och en fantastisk utsikt när Umeås företag samlas igen, säger Johan Miranda, restaurangchef på Tonka Strandgatan.

Umeå Folkets Hus och Restaurang Äpplet har levererat Umeågalans galamiddag i över 15 år.

– Umeågalan är ett fantastiskt arrangemang att jobba med! Galan är proffsig och glamorös och det är ett tillfälle då hela vårt företag går ihop för att leverera på allra högsta nivå, säger Roger Martti på Umeå Folkets Hus.

På Clarion Hotel Umeå kommer middagen att ske i banketten på nedre plan.

– Som ny aktör i stan känns det väldigt kul att få vara en av restaurangerna på Umeågalan. Vi ser fram emot arrangemanget ­och att få visa upp vår goda mat och vår trevliga personal, säger Javier Barraca, Head Chef på NÒR.

Gästerna bjuds in med bordsplacering och vilken restaurang man placeras på får gästen veta på Umeågalans morgon.

– Ja, det ska bli spännande att se vilka nya möten mellan människor det blir och vad de olika restaurangerna kommer att servera. Men ett som är säkert är att det kommer bli lyxigt – och extra mycket gala, säger Peter Juneblad.

Mer information om menyn kommer senare. Biljetter till Umeågalan köper du på umeagalan.se.

FAKTA OM UMEÅGALAN

Umeågalan är den största nätverksarenan för Umeås näringsliv och ska bidra till att Umeå fortsätter att växa. Målet är att Umeågalan ska bidra till nya samarbeten och att Umeå blir en ännu bättre plats för företagande. Galan har sedan 2004 arrangerats av Umeå kommun och Umeå universitet – av, för och med Umeås näringsliv.

För mer information kontakta:

Peter Juneblad, näringslivsdirektör i Umeå 
peter.juneblad@umea.se 
070-225 72 15 

ÖVERGRIPANDE KRITERIER

Giltighet

De övergripande kriterierna gäller för samtliga priskategorier som delas ut på Umeågalan. Dessa kriterier är fastställda av Umeågalans styrgrupp 210210.

Användning

De övergripande kriterierna ska användas av respektive priskategori i samband med att juryn utser finalister och vinnare. Samtliga företag som ska utses till finalister och/eller vinnare på Umeågalan ska av juryn bedömas uppfylla de övergripande kriterier i sin helhet. De övergripande kriterierna används ej för att rangordna vilka företag som utses till finalister och/eller vinnare, till detta används de kriterier som är specifika för respektive priskategori.

Kriterier

Umeågalan är en gränsöverskridande mötesplats för Umeås företagande med syfte att bidra till arbetet med att skapa förutsättningar för företag att starta, växa och etablera sig.

Priskategorierna på Umeågalan vänder sig därför till verksamheter som i första hand bedrivs i företagsform i privat sektor (offentligt ägda företag kan ej tilldelas pris på Umeågalan). Med företagsform avses enskild näringsverksamhet, handelsbolag, kommanditbolag, aktiebolag eller ekonomisk förening.

Företaget ska nå framgång utan att det sker på bekostnad av människor och miljö (ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet). Det innebär inte att företag som har en påverkan på människor och miljö är exkluderade men företaget i fråga ska bedömas bidra mer positivt än negativt till agenda 2030 (de 17 globala målen). Företaget ska vid tillfället bedömas ha en sund ekonomisk ställning.

Företaget ska ha sitt säte i Umeå och/eller bedriva en verksamhet i Umeå eller dess närhet och som bidrar till Umeås tillväxt och Umeås långsiktiga mål*.

*Umeås vision och långsiktiga mål (fastställda av kommunfullmäktige, klippt från umea.se)

 Vision

Umeå kommun har som vision att Umeå ska ha 200 000 invånare senast år 2050. Visionen uttrycker att alla ska uppleva att de vinner på att bo och verka i Umeå. Det gäller alla Umeås medborgare och alla som överväger att flytta hit och etablera sig, studenter, företag med flera.

Långsiktiga mål

  • Umeås tillväxt ska klaras med social, ekologisk, kulturell och ekonomisk hållbarhet med visionen om 200 000 medborgare år 2050.
  • Umeå ska växa hållbart utan några utsatta områden.
  • Umeå kommun ska skapa förutsättningar för kvinnor och män att ha samma makt att forma samhället såväl som sina egna liv.
  • Umeå ska vara klimatneutralt till 2040.