Hållpunkter Umeågalan

Välkommen till Umeås mötesplats för näringslivet! En späckad dag och galakväll där vi hyllar Umeås framgångsrika företag, lyssnar på inspirerande talare och träffas. Samla kollegor och ditt nätverk för en givande aktivitet tillsammans med resten av Umeås näringsliv. Vissa delar är hemliga in i det sista, men här följer program och hållpunkter som är bra att känna till.

DAGEN
Vi samlas på Umeå universitet för att lyssna till inspirerande talare, nätverka, serveras god lunch och mingla bland Umeågalans sponsorer. Missa inte våra populära breakout sessions, kurerade av Umeågalans partners. Under dagen delas också priser ut till några av Umeågalans vinnare. Temat är Mer företag och vi ser fram emot en insiktsfull dag.

Hållpunkter:

08.00 Registrering och montermingel, Umeå universitet, Aula Nordica

09.00–ca 10.15 Aula Nordica, inspirerande talare varvat med prisutdelningar.
Prisutdelningar: Årets university spin-off, Årets arbetsgivare, Årets innovativa företag

10.15–13.15 Universum, pass med montermingel, nätverkande och möjlighet att delta på kortare fysiska breakout sessions med talare. Lunch ca 11:00.

13.15-14.30 Aula Nordica, inspirerande talare varvat med prisutdelningar.
Prisutdelningar: Årets tillväxtföretag, Årets varumärke

KVÄLLEN
Kvällen inleds med galamiddag på någon av de fyra restauranger som Umeågalan samarbetar med under 2023. Alla restauranger utgår från ett gemensamt tema, därefter får respektive restaurang sätta sin egen prägel på rätterna med tillbehör och matchande dryck. Gästerna får veta aktuell restaurang och bordplacering för middagen på morgonen den 23 mars. Oväntade möten utlovas!

Efter middagen möts vi upp på Umeå Folkets hus för galamingel, prisutdelningsshow och underhållning. Även i år lyfter vi lokala akter från Umeå varvat med andra starkt lysande stjärnor. Efterfesten hålls på Umeå Folkets Hus där vi fortsätter fira årets alla vinnare till sen timme. Klädsel: Festlig gala

Hållpunkter:
17.00–ca 20.15 Middagen serveras. Gästerna får veta aktuell restaurang på morgonen den 23 mars.

20.15–21.00 Besökarna möts upp för galamingel på Umeå Folkets hus.

21.00–22.00 Prisutdelningsshow med underhållning.
Prisutdelningar:
Årets kulturella och kreativa företag, Årets unga företagare, Årets företagare, Årets exportföretag, Årets teknik- och industripris, Umeå kommuns företagspris

22.00–02.00 Efterfest

Med reservation för ändringar.

Vi ser fram emot att träffas och tillsammans hylla Umeås duktiga företag och företagare.

BOKA HOTELL

Passa på att unna dig och dina anställda med hotellnatt på vår huvudparter Clarion Hotel Umeå den 23 mars. Under en fullspäckad dag kan det vara skönt att varva ner och piffa sig på hotellrummet innan galan börjar. Boka specialerbjudandet endast för Umeågalangäster med ett rabatterat pris på boende.

Enkelrum 950 kr

Dubbelrum 1 150 kr

Mejla namn och telefonnummer, ange koden ”Umeågalan” samt ditt biljettnummer till cl.umea@choice.se (rabattkoden endast giltig via mejl enligt ovan). 

ÖVERGRIPANDE KRITERIER

Giltighet

De övergripande kriterierna gäller för samtliga priskategorier som delas ut på Umeågalan. Dessa kriterier är fastställda av Umeågalans styrgrupp 210210.

Användning

De övergripande kriterierna ska användas av respektive priskategori i samband med att juryn utser finalister och vinnare. Samtliga företag som ska utses till finalister och/eller vinnare på Umeågalan ska av juryn bedömas uppfylla de övergripande kriterier i sin helhet. De övergripande kriterierna används ej för att rangordna vilka företag som utses till finalister och/eller vinnare, till detta används de kriterier som är specifika för respektive priskategori.

Kriterier

Umeågalan är en gränsöverskridande mötesplats för Umeås företagande med syfte att bidra till arbetet med att skapa förutsättningar för företag att starta, växa och etablera sig.

Priskategorierna på Umeågalan vänder sig därför till verksamheter som i första hand bedrivs i företagsform i privat sektor (offentligt ägda företag kan ej tilldelas pris på Umeågalan). Med företagsform avses enskild näringsverksamhet, handelsbolag, kommanditbolag, aktiebolag eller ekonomisk förening.

Företaget ska nå framgång utan att det sker på bekostnad av människor och miljö (ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet). Det innebär inte att företag som har en påverkan på människor och miljö är exkluderade men företaget i fråga ska bedömas bidra mer positivt än negativt till agenda 2030 (de 17 globala målen). Företaget ska vid tillfället bedömas ha en sund ekonomisk ställning.

Företaget ska ha sitt säte i Umeå och/eller bedriva en verksamhet i Umeå eller dess närhet och som bidrar till Umeås tillväxt och Umeås långsiktiga mål*.

*Umeås vision och långsiktiga mål (fastställda av kommunfullmäktige, klippt från umea.se)

 Vision

Umeå kommun har som vision att Umeå ska ha 200 000 invånare senast år 2050. Visionen uttrycker att alla ska uppleva att de vinner på att bo och verka i Umeå. Det gäller alla Umeås medborgare och alla som överväger att flytta hit och etablera sig, studenter, företag med flera.

Långsiktiga mål

  • Umeås tillväxt ska klaras med social, ekologisk, kulturell och ekonomisk hållbarhet med visionen om 200 000 medborgare år 2050.
  • Umeå ska växa hållbart utan några utsatta områden.
  • Umeå kommun ska skapa förutsättningar för kvinnor och män att ha samma makt att forma samhället såväl som sina egna liv.
  • Umeå ska vara klimatneutralt till 2040.