Så blir Umeågalan

Nu börjar programmet för Umeågalan ta form. I år har vi, förutom fokus på att hylla Umeågalans finalister och vinnare, nya priskategorier, ny matupplevelse och ny lokal, även fler intressanta talare, mer tid för nätverkande och stora möjligheter till oväntade möten. Vissa delar är hemliga in i det sista, men här följer information och hållpunkter som är bra att känna till. 

Dagen

Umeå universitet 

Vi samlas för att lyssna till talare, nätverka, äta god lunch och mingla bland Umeågalans sponsorer. Under dagen delas också priser ut till några av Umeågalans vinnare. Temat är “Mer företag” och vi ser fram emot en inspirerande och insiktsfull dag. 

Hållpunkter: 

08.00 Registrering och montermingel 

09.00–ca 10.15 Aula Nordica, inspirerande talare och prisutdelningar. 

Ca 10.15–13.15 Universum, pass med, montermingel, nätverkande och möjlighet att delta på kortare fysiska ”breakout sessions” med talare. Lunch ca 11:00.  

13.15–14.30 Aula Nordica, talare och prisutdelningar. 

Kvällen 

Kvällen inleds med galamiddag på någon av de fyra restauranger som Umeågalan samarbetar med – Gotthards Krog, FacitBar och Galej, Köksbaren eller Umeå Folkets hus Äpplet. Efter middagen möts vi upp på Umeå Folkets hus och samlas på Idun för rödamattan-mingel, prisutdelningsshow och underhållning. I år har vi satsat lite extra på akter från Umeå för att lyfta några av våra starkt lysande stjärnor. Efterfesten hålls på Umeå Folkets hus med liveband och DJ till sen timme. 

Hållpunkter: 

17.00–ca 20.15 Middagen serveras. Vilken restaurang och hur bordsplaceringen ser ut får gästerna veta en tid innan galan. 

Ca 20.15–21.00 Galabesökarna möts upp för rödamattan-mingel på Umeå Folkets hus. 

21.00–22.30 Prisutdelningsshow, Idun, Umeå Folkets hus.

22.30–02.00 Efterfest på Umeå Folkets hus. 

Vi ser fram emot att tillsammans hylla Umeås duktiga företag och företagare. Biljett köper du här. Vi ses! 

Med reservation för att tiderna kan komma att ändras. 

ÖVERGRIPANDE KRITERIER

Giltighet

De övergripande kriterierna gäller för samtliga priskategorier som delas ut på Umeågalan. Dessa kriterier är fastställda av Umeågalans styrgrupp 210210.

Användning

De övergripande kriterierna ska användas av respektive priskategori i samband med att juryn utser finalister och vinnare. Samtliga företag som ska utses till finalister och/eller vinnare på Umeågalan ska av juryn bedömas uppfylla de övergripande kriterier i sin helhet. De övergripande kriterierna används ej för att rangordna vilka företag som utses till finalister och/eller vinnare, till detta används de kriterier som är specifika för respektive priskategori.

Kriterier

Umeågalan är en gränsöverskridande mötesplats för Umeås företagande med syfte att bidra till arbetet med att skapa förutsättningar för företag att starta, växa och etablera sig.

Priskategorierna på Umeågalan vänder sig därför till verksamheter som i första hand bedrivs i företagsform i privat sektor (offentligt ägda företag kan ej tilldelas pris på Umeågalan). Med företagsform avses enskild näringsverksamhet, handelsbolag, kommanditbolag, aktiebolag eller ekonomisk förening.

Företaget ska nå framgång utan att det sker på bekostnad av människor och miljö (ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet). Det innebär inte att företag som har en påverkan på människor och miljö är exkluderade men företaget i fråga ska bedömas bidra mer positivt än negativt till agenda 2030 (de 17 globala målen). Företaget ska vid tillfället bedömas ha en sund ekonomisk ställning.

Företaget ska ha sitt säte i Umeå och/eller bedriva en verksamhet i Umeå eller dess närhet och som bidrar till Umeås tillväxt och Umeås långsiktiga mål*.

*Umeås vision och långsiktiga mål (fastställda av kommunfullmäktige, klippt från umea.se)

 Vision

Umeå kommun har som vision att Umeå ska ha 200 000 invånare senast år 2050. Visionen uttrycker att alla ska uppleva att de vinner på att bo och verka i Umeå. Det gäller alla Umeås medborgare och alla som överväger att flytta hit och etablera sig, studenter, företag med flera.

Långsiktiga mål

  • Umeås tillväxt ska klaras med social, ekologisk, kulturell och ekonomisk hållbarhet med visionen om 200 000 medborgare år 2050.
  • Umeå ska växa hållbart utan några utsatta områden.
  • Umeå kommun ska skapa förutsättningar för kvinnor och män att ha samma makt att forma samhället såväl som sina egna liv.
  • Umeå ska vara klimatneutralt till 2040.