Åttonde stolen

Vad?

Umeågalan drivs och formas av en arrangörsgrupp. I arrangörsgruppen finns sedan tidigare sju platser. Hösten 2014 valde vi att ställa in en åttonde stol. Till denna plats sökte vi någon som från och med 2015 ville och kunde tillföra nya perspektiv.

Varför?

Sedan 2004 har Umeågalan belönat och hyllat framgångsrika insatser inom Umeås näringsliv. Vi verkar också för ökad mångfald och hållbarhet. För att lyckas behöver vi genomföra faktiska förändringar och ständiga förbättringar i vår egen gala. Att tillföra nya erfarenheter och perspektiv i arrangörsgruppen är en del av det arbetet.

Vem?

Av totalt 22 nominerade blev Mia Westin den första att bli utvald till åttonde stolen i arrangörsgruppen. Mia Westin är kulturutövare, regissör, specialist inom kommunikation och driver det egna företaget Smart Framförande sedan 2009. Efter sin insats 2015-2016 har hon nu lämnat över den Åttonde stolen till Jonas Nordin som röstades fram under Umeågalan 2016. Läs mer om Jonas Nordin längre ned.

Hur länge?

Perioden på Åttonde stolen i arrangörsgruppen sträcker sig två år. Därefter överlämnas platsen till en ny eldsjäl.

Hur tar vi tillvara på kompetensen?

Mia Westin har nu efter sin tid på Åttonde stolen tagit plats i Umeågalans ”advisory board” – en kompetensbank och rådgivande grupp, som över tid byggs upp just av tidigare medlemmar från åttonde stolen.

Gör som vi!

Att på styrgruppsnivå öppna för ny kompetens, nya erfarenheter och nya perspektiv är ett grepp som vi vill uppmuntra fler att satsa på. Ställ in en extra stol i styrelserummet, och vik platsen för den som kan tillföra ett nytt och annorlunda sätt att tänka.

 

På den Åttonde stolen

Jonas Nordin

Vem är Jonas Nordin?
Efter 5 år i Stockholm, med ekonomistudier och delägarskap i ett litet startup, flyttade jag 2012 tillbaka till Umeå. Jag har sedan dess engagerat mig i Umeås och länets utveckling, både genom mina anställningar på Dohi och Ung Företagsamhet samt genom olika ideella uppdrag. Jag brinner för att Umeå och länet ska bli en bättre plats att leva på, framför allt för våra yngre medmänniskor.

Vad kan du göra för Umeågalan?
I första hand lyfta fram de ungas perspektiv, både skolungdomar och unga företagare. Jag har ett genuint intresse av att vara med och utveckla företagsklimatet och företagandet för unga. I mitt uppdrag för Sparbanksstiftelsen stöter jag på många unga företag som söker riskkapital.

Jag vill även bidra med omvärldsbevakning från näringslivet i Umeå och resten av länet, och har även en god inblick i innovationssystemet.